Sähköasennukset ja -saneeraukset

WhatsApp Image 2022-05-24 at 12.50.41

Sähkössaneerauksen suunnittelu

Me Elbrosilla panostamme remonttien huolelliseen suunnitteluun eli hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ensin tarkistamme sähköjärjestelmän ja tämän pohjalta lähdemme suunnittelemaan yhdessä asiakkaan kanssa kiinteistöön mahdollisia ja tarvittavia uudistuksia. Sähköremontti tuo lisäarvoa kiinteistölle ja nykyaikainen sähköistys lisääkin asumisen mukavuutta huomattavasti.

Koska sähköremontti on ajankohtainen ja mitä hyötyä siitä on?

Sähköremontti on ajankohtainen sähköjärjestelmän ollessa noin 20-40 vuotta. Sähköremontilla pystytään lisäämään muun muassa kiinteistön energiatehokkuutta ja turvallisuutta. Vanhat sähköjärjestelmät ovat vaaraksi käyttäjälle, koska vanhojen standardien mukaisesti tehdyissä järjestelmissä sähköiskun ja sähköpalon vaara on paljon suurempi. 

 

Sähköremontin avulla pystytään lisäämään esimerkiksi pistorasioita ja muita sähkölaitteita huoneistoon asiakkaan toiveiden mukaan. Varsinkin vanhemmissa taloissa toivotaan pistoraioiden ja valaisimien lisäystä, mutta myös lattialämmityksen tekeminen kylpyhuoneisiin on suosittua. 

 

Olemme vuosien kokemuksella hiottuja ja meiltä onnistuu kaikenlaiset sähköasennukset ja -saneeraukset

Vanhat sähköjärjestelmät ovat vaaraksi

Rakennustavat ja turvallisuusvaatimukset ovat muuttuneet paljon vuosien varrella. Ennen vanhaan sähköt asennettiin aina pintajohtoina, mutta 1990-luvulta lähtien ollaan siirrytty suojamaadoitukseen. Nykyään vikavirtasuojaus on pakollista kaikissa asunnon pistorasioissa paitsi pakastimessa.

 

Samassa tilassa saattaa joskus olla yhtä aikaa eri aikakausien asennuksia eli maadoitettuja ja maadoittamattomia pistorasioita. Tällaiset asennukset ovat erityisen vaarallisia ja sähköiskun vaara on suuri varsinkin silloin, jos pistorasioihin liitetyissä laitteissa on vikaa.

sahkopalo

Sähköpalot

Suomessa tapahtuu vuosittain noin 2000 sähköpaloa. Näistä suurimman osan aiheuttavat vanhat sähkölaitteet, ja virheelliset asennukset. Usein syynä ovat huonot liitokset, maadoittamattomat pistorasiat ja sähköjärjestelmän ylikuormitus. Myös lian ja kosteuden kertyminen synnyttää suuren sähköpalon riskin. 


Esimerkiksi ylemmästä kuvasta näkee, kuinka sadevesi on päässyt huonon asennuksen takia koneistoon sisään ja luonut näin ison sähköpalo riskin. 

Kiinnostaako sähkösaneeraus?

Kokeneet asiantuntijamme keskustelevat mielellään kanssanne erilaisista sähköurakoista.

Toimipaikat:

Sampolantie 26 A7, 28370 Pori

 

ELBROS OY

Y-tunnus: 2642690-7