Sähkösuunnittelu

Mitä on sähkösuunnittelu?

Sähkösuunnitelma on nimensä mukaisesti suunnitelma sähkölle. Se on erilaisten rakennusvalvonnan vaatimien dokumenttien kokonaisuus jossa määritellään paikat muun muassa valonkatkaisijoille ja pistorasioille. Nykyään melkein kaikkiin uudisrakennuksiin täytyy tehdä sähköjensuunnittelu rakennusvaiheessa. Sähkösuunnittelu kannattaa tehdä ammattilaisella, jotta asennukset noudattavat kaikkia turvallisuuskäytänteitä ja vastaavat asiakkaan tarpeita sekä toiveita mahdollisimman hyvin. 

Sähkösuunnittelun aloitus

Sähkösuunnitelma laaditaan aina asiakasta kuunnellen sekä tämän toiveet ja tarpeet huomioon ottaen. Esimerkiksi uutta omakotitaloa rakentaessa ammattilaisemme kartoittaisi ensin asiakkaan tarpeet ja toiveet muun muassa idojen kodinkoneiden paikoista ja mihin katkaisijoita halutaan. Sähkösuunnitelmaa hankkiessa kannattaa siis olla jonkinlainen ajatus tilojen käyttötarkoituksesta ja sisustussuunnitelmasta jo valmiina. Sama pätee tietenkin myös yrityksen uusiin toimitiloihin. 

Sähkösuunnittelun hankkiminen Elbrosilta

Rakennusurakoitsija ja sähkösuunnittelija toimivat tiiviisti yhdessä ja ammattimaisen sähkösuunnittelijamme kanssa on rakennusurakoitsijan helpompi tehdä töitä. Sähkösuunnittelijan on hyvä perehtyä ensin rakennuspiirroksiin ennen sähkösuunnitelmia. Tämä varmistaa ettei ongelmia sähköjä vedettäessä tule ja kaikki muutenkin kulkee vaivattomasti. Erittäin tärkeää näin isoissa projekteissa on kaikkien osapuolien yhteistyö ja kommunikointi epäselvyyksien välttämiseksi. 

Hyvin tehdyn sähkösuunnittelun hyödyt

Kun sähkösuunnitelma on tehty huolella ja kaikki liitännät tehty oikein, on asuminen ja eläminen todella paljon mukavaa ja helpompaa. Esimerkiksi keittiössäkin työskentely parantuu kun kaikille pienkoneille on omat pistokkeensa ja valot on asennettu optimaalisesti. Minkä tahansa uudirakennuksen rakentaminen on iso projekti ja kaikkein helpointa on toteuttaa kaikki mahdolliset osat ammattilaisella. Sähkösuunnittelu ja sähköjen asennus on aina kannattavinta ottaa samalta firmalta. Näin projekti toimii kaikista parhaiten ja pystytään säästytään vielä enemmän kommunkaatiokatkoksilta.

Kiinnostuitko sähkösuunnittelusta?

Ota yhteyttä ja kysy erilaisista sähkösuunnittelu vaihtoehdoista. Palveluihimme kuuluu myös suunnittelujen asennus. 

Toimipaikat:

Sampolantie 26 A7, 28370 Pori

 

ELBROS OY

Y-tunnus: 2642690-7